Sjokoladekake med søtpotetglasur
En saftig og god sjokoladekake bakt på fullkorn med søtpoteter i glasuren som gjør denne oppskriften til et mer spennende og litt sunnere alternativ til den klassiske sjokoladekaken.
Ingredienser
Bunn
300 g fullkornshvetemel
200 g sukker
2 ts vaniljesukker
75 g kakao
2 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts salt
3 dl lettmelk
1 dl rapsolje
2 egg
2 dl varm sterk kaffe
Fyll
3 ss bringebærsyltetøy
Glasur
500 g bakt, varm søtpotet
200 g kokesjokolade
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Begynn med glasuren. Bruk en gaffel til å lage hull i søtpotetene. Sett dem i en ildfast form og stek søtpotetene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 1 time til de er myke.
- Skrell vekk skallet og mål opp 500 g søtpotet mens de fortsatt er varme. Ha den varme søtpoteten i en hurtigmikser og kjør til glatt. Ha grovhakket sjokolade i den varme søtpotetmosen og kjør til sjokoladen har smeltet og du har en glatt glasur. Sett til side.
- Lag kakebunnene. Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Visp sammen melk, rapsolje og egg og bland det inn i den tørre melblandingen. Hell varm kaffe i kakerøren og bland forsiktig. Fordel røren i to smurte kakeformer på 20 cm.
- Stek kakebunnene midt i ovnen ved 180 °C i 35 – 40 minutter. Test med en kakepinne om de er ferdig stekt. Avkjøl på rist.
- Montering: Velg kakebunnen som har penest form på toppen. Skjær toppen av den andre kaken slik at den blir helt rett, og sett den på et kakefat med skåret side opp. Fordel bringebærsyltetøy på den nederste bunnen. Fordel deretter 1/3 av glasuren over syltetøyet og sett den andre kakebunnen på toppen. Smør resten av glasuren på sidene og toppen.
- Pynt med spiselige blomster og bær.
>> Stor samleside: Kaker til hverdags og kaker til fest