Krydret byggryn med stekt egg
Forkokte, smakfulle byggryn er et godt alternativ til ris og pasta. Ingefær, sennep og gurkemeie gir spennende smaker som passer godt sammen med speilegget.
Ingredienser
2 dl byggryn
2 sjalottløk
2 hvitløksbåter
1 ss frisk ingefær, revet
1 ts sennepsfrø
½ ts gurkemeie
3 ss olivenolje
½ agurk
saft av 1 lime
4 egg
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Kok grynene etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og avkjøl.
- Skjær sjalottløk i tynne ringer. Varm halvparten av oljen i en liten stekepanne og fres sjalottløk og hvitløk til det begynner å bli gyllent. Ta stekepannen av varmen og rør inn revet ingefær, sennepsfrø og gurkemeie. Smak til med salt og pepper. Sett til side.
- Skrell vekk det meste av skallet på agurken. Del den i to på langs og skrap ut den myke kjernen med en skje. Kutt den i tynne skiver.
- Bland de kokte grynene med agurkskiver, krydderblanding og limesaft.
- Varm resten av oljen i en stekepanne og stek eggene til de begynner å få brune kanter og hviten har stivnet helt.
- Fordel salaten på tallerkener og topp med stekt egg. Server med det samme.
Denne salaten kan du variere på flere ulike måter, for eksempel med noen cherrytomater delt i to, avokado, frisk spinat og hakket koriander. Salaten smaker også godt sammen med stekt ørret eller kylling.
Kilde: MatPrat