Raskt julebrød
Raskt julebrød er grovt, saftig og magisk godt med ost på. Du rører det sammen på fem minutter, med tørket frukt, yoghurt, honning, havregryn og spelt får du smak av jul.
Ingredienser
80 g (2 dl) havregryn
120 g (2 dl) siktet speltmel
120 g (2 dl) fullkornshvetemel
1 dl sammalt hvete, fin
1 dl rosiner og/eller aprikoser, svisker eller fiken
1 dl knuste linfrø
1 dl solsikkekjerner
2 ts natron
1 ts salt
4 dl yoghurt naturell
½ dl tyttebærsyltetøy
½ dl flytende honning
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett yoghurt, syltetøy og honning. Rør godt og hell massen over i en smurt brødform på 1,5 liter.
- Stek brødet midt i oven på 150 °C i ca. 1 time.
- La brødet avkjøles i minst 30 minutter før du begynner å skjære i det. Brødet smaker ekstra godt med ost eller syltetøy på.
Tips: Skjær brødet i skiver og frys ned det som blir til overs. Når du tar dem opp igjen fra fryseren kan du bruke en brødrister for å tine brødet.
Prøv også tradisjonelt julebrød med rosiner, vørterbrød eller julebrød med øl.