Bringebærkake med speltmel
Bringebærkake av speltmel toppet med pinjekjerner og sjokolade er en fristende og rask å lage. Server kaken lunken, gjerne med vaniljeis, vaniljekrem, fløtekrem eller rømme til.
Ingredienser
Kakebunn:
100 g margarin eller smør
100 g brunt sukker
130 g siktet speltmel
2 egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Topping:
40 g pinjekjerner, mandler eller nøtter
100 g bringebær (friske eller frosne)
40 g hakket mørk kokesjokolade
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Kakebunn: Ha alle ingrediensene til kakebunnen i en kjøkkenmaskin med hakkekniv. Kjør maskinen ved full hastighet i ca. 1 1/2 minutt. Ha massen i smurt form på 18-20 cm i diameter.
- Fordel pinjekjerner eller hakkede mandler i formen og dryss bærene over.
- Stek kaken på nest nederst rille i ca. 35 minutter ved 180 °C. Dryss hakket sjokolade over kaken i det den tas ut av ovnen.
Tips: Serveres kaken lunken, gjerne med vaniljeis, vaniljekrem, fløtekrem eller rømme til.