Mini-ostekaker med timian
Kaker er ikke alltid søte. Disse små herlighetene av ostekake med timian serveres i små biter sammen med spekemat. De fungerer også fint som en liten forrett. I bunnen bruker du brødrester du har liggende.
Ingredienser
Bunn
6 grove brødskiver
¼ ts salt
150 gram smør
Ostefyll
2 ss hvetemel
1 dl sukker
1 ts salt
1 dl revet smakfull ost, som for eksempel vellagret gulost, hvit fast geitost eller cheddar
2 ss friske timianblader
Saft og revet skall fra en ½ sitron
200 gram kremost gjerne av geitemelk
1 ts vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
2 egg
Til servering
2 ss flytende honning
2 ss frisk timain
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 200 °C. Legg bakepapir i en ildfast form eller en firkantet kakeform (20 x 30 cm).
- Smelt smør. Skjær brød i biter. Ha brødbitene i en foodprosessor, og kjør dem til de er helt finsmuldret. Tilsett salt og kjør foodprosessoren litt mer.
- Tilsett smøret i brødsmulene. Hell blandingen over i formen, og trykk den ned, godt og jevnt. Sett formen i kjøleskapet mens du lager fyllet.
Ostekake med timian kan du lage i god tid. Den holder seg i over en uke om den er oppbevart kjølig.- For å lage fyllet skal du igjen bruke foodprosessor. Skyll den først lett under varmt vann.
- Ha i mel, sukker, salt, revet ost, timian og sitronskall og puls det et par ganger for å blande alt. Tilsett kremost, sitronsaft og vanilje og kjør maskinen til du får en jevn røre.
- Tilsett eggene, ett om gangen, mens maskinen går.
- Hell blandingen over kjeksbunnen og stek i 30 minutter. Kantene på ostekaken skal være faste, mens midten av kaken kan være litt «skjelven». Skru av stekeovnen, og la kaken stå i rundt 45 minutter med halvåpen stekeovnsdør.
- La ostekaken avkjøles. La den stå kjølig i et par timer slik at den får satt seg.
- Server ostekaken i biter med honning og frisk timian.
Du kan lage små porsjonskaker av denne oppskriften også. Bruk muffinsform.> Er du ute etter en søtere ostekake? Vi har flere oppskrifter på ostekake her.