Bergenske løsebrød
Bergenske løsebrød er fine rundstykker av rug og hvete, som smaker herlig med smør og ost. Løsebrødfasongen får du ved å lage et hakk slik at bollen nesten deles i to.
Ingredienser
5 dl vann
50 g gjær
240 g siktet rugmel
120 g hvetemel
2 ts salt
2 dl hvetemel til utbaking
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Varm vannet til det er lunkent og rør ut gjæren. Bland i mel og salt, og elt alt godt sammen. Deigen skal være meget løs. Dryss over litt mel og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Elt det meste av utbakingsmelet inn i deigen før den deles i 16 like store emner. Rull ut glatte boller av emnene. Løsbrødfasongen fås ved å slå midt på bollen med kanten av hånden slik at bollen nesten deles i to.
- Legg brødene på en stekeplate med bakepapir og etterhev til nesten dobbel størrelse.
- Stek løsebrødene midt i ovnen på 220° C i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.