Eplekake
En deilig, klassisk eplekake med kanel, mandler og rause mengder epler. Smaker godt som den er, men enda bedre sammen med is eller krem.
Ingredienser
200 g sukker
200 g smør
4 egg
110 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver
3 epler
1 ½ ts malt kanel
2 ss sukker
60 g hakkede mandler
slik gjør du
Vis ingredienser
Eplekake er ikke bare en kake, det er en følelse. Det er det å sitte rundt bordet, omringet av gode venner eller familie, og dele latter, historier og denne fantastiske kaken. Det er øyeblikkene vi husker, der smilene er brede og magene fulle. Eplekake er rett og slett en kjærlighetserklæring til tradisjon og fellesskap.
I denne klassiske eplekaken passer det godt med syrlige, norske epler. Det gjør ingenting om eplene har begynt å bli litt myke når de brukes i eplekake.
Mandlene i eplekaken tilfører litt krønsj og tekstur.
Slik gjør du
- Rør sukker og smør godt sammen. Tilsett eggene, ett av gangen. Bland inn hvetemel og bakepulver.
- Ha røren til eplekaken i en smurt form, ca. 24 cm.
- Skrell og skjær eplene i båter og fordel dem på toppen av eplekaken. Dryss over kanel, sukker og hakkede mandler.
- Stek eplekaken på nederste rille i stekeovnen ved 180 °C i 35–40 minutter. Avkjøl på rist.
Tips: Server eplekaken lunken med krem eller vaniljeis.