Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 eplekake
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 eplekake

Eplekake

En deilig, klassisk eplekake med kanel, mandler og rause mengder epler. Smaker godt som den er, men enda bedre sammen med is eller krem.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Eplekake er ikke bare en kake, det er en følelse. Det er det å sitte rundt bordet, omringet av gode venner eller familie, og dele latter, historier og denne fantastiske kaken. Det er øyeblikkene vi husker, der smilene er brede og magene fulle. Eplekake er rett og slett en kjærlighetserklæring til tradisjon og fellesskap.

I denne klassiske eplekaken passer det godt med syrlige, norske epler. Det gjør ingenting om eplene har begynt å bli litt myke når de brukes i eplekake.

Mandlene i eplekaken tilfører litt krønsj og tekstur.

Slik gjør du

  • Rør sukker og smør godt sammen. Tilsett eggene, ett av gangen. Bland inn hvetemel og bakepulver.
  • Ha røren til eplekaken i en smurt form, ca. 24 cm.
  • Skrell og skjær eplene i båter og fordel dem på toppen av eplekaken. Dryss over kanel, sukker og hakkede mandler.
  • Stek eplekaken på nederste rille i stekeovnen ved 180 °C i 35–40 minutter. Avkjøl på rist.
    Tips: Server eplekaken lunken med krem eller vaniljeis.

Finn mer om samme tema:

3.5 / 5
14 stemmer