Kjøttkaker med havregryn
Ingredienser
Kjøttdeig
Brun saus
Tilbehør
Slik gjør du
-
Bland sammen havregryn, potetmel og vann i en bolle. La blandingen svelle i ti minutter for å få fyldige kjøttkaker med havregryn.
-
Ha blandingen i en kjøkkenmaskin sammen med kjøttdeig, egg, salt og pepper. Kjør maskinen i ca. 10-20 sekunder til kjøttfarsen er jevn og fin.
-
Form farsen til runde kaker ved hjelp av en skje, hånden din og kaldt vann.
-
Ha smør i en middels varm stekepanne. Stek kakene i ca. 2 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.
-
Lag brun saus ved å smelte smøret i en kjele. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge. Spe med varm kraft eller buljong, og rør godt mellom hver gang du sper. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
-
Ha kakene over i brun saus og la dem trekke i ca. 10 minutter (de skal ikke være rå i midten)
-
Kjøttkaker med havregryn serveres med brun saus, kokte poteter, stekt hjertesalat og rørte tyttebær eller solbærsyltetøy.
>> Her kan du se flere oppskrifter som inneholder deilig havre.