Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 40 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 40 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Kjøttkaker med havregryn

Kjøttkaker med havregryn er en enkel og god vri på den norske middagen. Dette er ekte tradisjonsmat som vekker varme minner fra barndommen.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bland sammen havregryn, potetmel og vann i en bolle. La blandingen svelle i ti minutter for å få fyldige kjøttkaker med havregryn.

  • Ha blandingen i en kjøkkenmaskin sammen med kjøttdeig, egg, salt og pepper. Kjør maskinen i ca. 10-20 sekunder til kjøttfarsen er jevn og fin. 

  • Form farsen til runde kaker ved hjelp av en skje, hånden din og kaldt vann.

  • Ha smør i en middels varm stekepanne. Stek kakene i ca. 2 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.

  • Lag brun saus ved å smelte smøret i en kjele. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge. Spe med varm kraft eller buljong, og rør godt mellom hver gang du sper. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

  • Ha kakene over i brun saus og la dem trekke i ca. 10 minutter (de skal ikke være rå i midten)

  • Kjøttkaker med havregryn serveres med brun saus, kokte poteter, stekt hjertesalat og rørte tyttebær eller solbærsyltetøy.

>> Her kan du se flere oppskrifter som inneholder deilig havre.

Finn mer om samme tema:

3.5 / 5
24 stemmer