Mini Quiche Lorraine
Mini Quiche Lorraine er små utgaver av den klassiske franske paien med bacon, ost og egg. Minipaiene baker vi i muffinsbrett, og de er perfekte til lunsj og på piknik. Serveres sammen med en god salat.
Ingredienser
Paibunn:
200 g hvetemel
75 g smør
75 g kesam original
1 ts salt
Fyll:
150 g bacon
1 løk
1 ss olje
4 egg
1 dl melk
3 dl kremfløte
100 g vellagret ost
salt og nykvernet pepper
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland mel og salt. Smuldre i smøret og samle deigen med kesam. Pakk den i plast og la hvile i kjøleskapet i en time.
- Skjær bacon i terninger, kutt løk i små biter. Stek løk og bacon gyllent. Visp eggene med melk, fløte, salt og pepper. Rør inn osten.
- Trykk eller kjevle deigen ut og kle en muffinsform med deig. Prikk bunnen med gaffel.
- Forstek paibunnen ved 180 °C i 10 minutter, til den så vidt har fått litt farge.
- Fordel bacon og løk i bunnen. Hell over egg- og osteblandingen. Stek paien ferdig ved 180 °C i ca. 20 minutter, til den så vidt har satt seg.
Prøv også matmuffins med skinke og brokkoli som turmat.