Byggris til torsk
Byggris er nydelig til torsk. Når du trenger en rask hverdagsmiddag kan denne torskeretten med grønnkål, byggris og et lite dryss grovhakkede mandler være midt i blinken.
Ingredienser
3 poser byggris
800 g lettsaltet torsk
400 g grønnkål, vasket og grovhakket
3 ss olivenolje
1 ts salt
½ g pepper
saften av ½ sitron
100 g grovhakkede mandler
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Kok byggris i en kjele med lettsaltet vann i 12-15 minutter.
- Rens torsken for finner og bein og skjær til porsjonsstykker. Kok opp usaltet vann i en vid kjele og legg i fiskestykkene. Kok opp, sett på lokk og trekk kjelen av platen. Fisken skal trekke i 8-9 minutter.
Fiskens trekketid (koketid) avhenger av størrelse på fiskestykkene, men den beste indikasjonen på at fisken er ferdig er at den akkurat begynner å flake seg.
- Varm opp halvparten av olivenoljen i en stor stekepanne og stek grønnkål til den akkurat faller sammen. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
- Anrett grønnkål på tallerkener og topp med byggris og grovhakkede mandler. Legg torsken på toppen og ringle over god olivenolje før servering.
Kilde: MatPrat