Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 20 boller
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 20 boller

Romantiske hjerteboller med krem og bringebær

Hjerteboller med krem og bringebær er perfekt bakst til den du vil gjøre ekstra stas på. Søte, gode og litt romantiske.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bolledeig: Skjær smøret i terninger og la det mykne på benken i romtemperatur.
  • Ha hvetemel, sukker, bakepulver, kardemomme, melk og egg i en bakebolle, og smuldre i gjæren. Elt deigen godt for hånd, eller med en kjøkkenmaskin. Tilsett litt mer melk etter hvert hvis deigen virker for fast. Smøret tilsettes til slutt og jobbes godt inn i bolledeigen.
  • La bolledeigen heve under plast eller et klede til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
  • Elt deigen ut på et lett melet bakebord og kjevle ut til ca. 2 cm tykkelse. Bruk en hjerteform og lag hjerter av bolledeigen. Plasser hjertene på en stekeplate med bakepapir.
  • Dekk hjertebollene med et rent klede og la dem etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Pensle bollene med egg.
  • Stek dem midt i ovnen ved 225 °C  i ca. 10 minutter eller til de er gylne. Avkjøl på rist.
  • Fyll og pynt: Visp fløten med litt vaniljesukker til luftig krem. Ha eventuelt kremen i en sprøytepose og skjær bringebærene i to. Del bollene, ha på et lag med krem og legg de friske bærene på toppen. Avslutt med et melisdryss.

>> Glad i boller? Se vår samleside om boller her

Finn mer om samme tema:

4 / 5
4 stemmer