Semlor
Ingredienser
Bolledeig:
Fyll og pynt:
Slik gjør du
-
Deig til semlor: Skjær smøret i terninger og la det mykne på benken i romtemperatur.
-
Ha hvetemel, sukker, bakepulver, kardemomme, melk og egg i en bakebolle, og smuldre i gjæren. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Hvis deigen virker for fast kan du helle i litt mer melk etterhvert. Tilsett smøret helt til slutt og jobb det godt inn i bolledeigen.
-
La deigen heve under plast eller et klede til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
-
Del deigen i 12 like store emner, og trill runde boller. Sett bollene på stekeplate med bakepapir.
-
Dekk bollene med et rent klede og la dem etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
-
Pensle bollene med egg.
-
Stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10 minutter eller til de er gylne. Avkjøl på rist.
-
Fyll og pynt av semlor: Visp fløten til luftig krem. Skjær et lite trekantet lokk av toppen av bollene. Ta ut litt av innmaten. Fyll med makronfyll eller marsipan, deretter krem og legg på lokket. Avslutt med et melisdryss og kos deg med den svenske varianten av fastelavnsbollene!
>> Glad i boller? Se vår samleside om boller her.