Delfiakake
Delfiakake er en mektig konfektkake med lagvis sjokolade, kjeks, marsipan og gelétopper. Til jul er delfiakake en klassiker, og regnes av mange som ett av de syv slagene.
Ingredienser
375 g kokesjokolade
375 g kokosfett (delfiafett)
6 ss sterk kaffe
4 egg
4 ss sukker
12 søte hvetekjeks
ca. 150 g marsipan i tynne skiver
200 g gelétopper
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Kle en liten smurt brødform, ca. 1,5 liter, med matpapir.
- Ha kokesjokolade og delfiafett i en bolle og sett den over en kjele med vann på svak varme (vannbad). Tilsett kaffe når sjokoladen og fettet har smeltet. La blandingen avkjøle seg.
- Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett sjokoladeblandingen og bland godt til en jevn røre.
- Legg røre, kjeks og marsipan lagvis i formen. Pynt delfiakaken med gelétopper. Sett kjølig til den er stiv, gjerne over natten.
- Server delfiakake i tynne skiver. Tørk gjerne av kniven for hver skive du skjærer for å oppnå penest resultat.
Delfiakake har god holdbarhet i kjøleskap, men kan også fryses.
Her finner du oppskrifter til alle julekakene som sikrer julestemning.
Kilde: MatPrat