Jimmy Øiens luksusbrødgratinering
Med denne brødgratineringen hever du gratenger fra hverdagsmiddag til fest. Og best av alt: Du blir kvitt restebrød i samme slengen!
Ingredienser
400 g brødrasp (fra ca 10 skiver brød)
5 fedd hvitløk
500 g smør
Ca 1 ½ ts salt
3 ss pepper
slik gjør du
Vis ingredienser
Vi kaller Jimmy Øien for kongen av restemat. Han er kjøkkensjef og medeier i restaurant Rest i Oslo, der de lager gourmetmat av restemat.
På Instagram-kontoen til restaurant Rest finner du stadig gode tips til hvordan du kan ta bedre vare på matressursene, blant annet denne oppskriften på luksusbrødgratinering som vi har fått lov å publisere.
Slik gjør du
- Lag brødrasp av gammelt brød (hvis du ikke allerede har det liggende i fryseren)
- Finhakk hvitløk.
- Pisk opp romtemperert smør med brødrasp, hvitløk, salt og pepper.
Tilsett gjerne annet urtekrydder som du har i skapet.
- Kjevle den faste massen helt flat mellom bakepapir. Avkjøl den i kjøleskap.
- Kutt til og bruk som gratinering på fisk, kjøtt eller grønnsaker.
Foto: Stian Broch