Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt

Jimmy Øiens luksusbrødgratinering

Med denne brødgratineringen hever du gratenger fra hverdagsmiddag til fest. Og best av alt: Du blir kvitt restebrød i samme slengen!
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Vi kaller Jimmy Øien for kongen av restemat. Han er kjøkkensjef og medeier i restaurant Rest i Oslo, der de lager gourmetmat av restemat.

>> Les mer om Jimmy Øien her

Instagram-kontoen til restaurant Rest finner du stadig gode tips til hvordan du kan ta bedre vare på matressursene, blant annet denne oppskriften på luksusbrødgratinering som vi har fått lov å publisere.

Slik gjør du

  • Lag brødrasp av gammelt brød (hvis du ikke allerede har det liggende i fryseren)
  • Finhakk hvitløk. 
  • Pisk opp romtemperert smør med brødrasp, hvitløk, salt og pepper.
    Tilsett gjerne annet urtekrydder som du har i skapet.
  • Kjevle den faste massen helt flat mellom bakepapir. Avkjøl den i kjøleskap.
  • Kutt til og bruk som gratinering på fisk, kjøtt eller grønnsaker. 

Foto: Stian Broch

Finn mer om samme tema:

4.8 / 5
4 stemmer