Boy stuffings
Boy stuffings er smakfull porsjonsbakst fylt med kylling, tomat, mais og hvitløk. Passer perfekt som matpakke eller etter-skolen-måltid. Bakt av Rena skole til skolekonkurransen 2016.
Ingredienser
Deig:
200 g havremel (røstet)
100 g havrekli
300 g hvetemel
25 g fersk gjær
1 dl kokende vann
4 dl melk
1 ts salt
10 g smør
Fyll:
300 g strimlet kyllingfilet
50 g mais
50 g raspet ost
50 g soltørket tomat
150 g hermetiserte hakkede tomater
1 ts pepper
1 ts salt
1 ts spisskum
2 fedd hvitløk
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Røstet havremel: Strø havremelet utover en bakeplate og stek melet midt i ovnen på 210 °C.
- Vend melet med jevne mellomrom, ca. hver femte minutt. Fortsett til melet har en gyllenbrun farge det tar omtrent 25 minutter. Pass på at melet ikke blir brent.
- Deig: Ha havrekli i en bakebolle med 1 dl kokende vann. La det avkjøles. Bland resten av det tørre i bakebollen. Smuldre gjæren opp i bollen med melet, og tilsett deretter melken.
- Elt deigen godt sammen, i rundt 15 minutter i kjøkkenmaskin. Mens deigen elter deler du smøret opp i små terninger. Tilsett smøret når de andre ingrediensene er eltet godt sammen.
-
Dekk til bakebollen med plastfolie eller et klede. La deigen heve til dobbel størrelse, i ca. 40 minutter. I mellomtiden kan fyllet tilberedes.
- Fyll: Brun strimlet kylling i en stekepanne med litt olje eller smør, og salt og pepper.
- Ha stekt, strimlet kylling i en bolle og tilsett hakkede tomater, finhakket soltørket tomat, mais og hvitløk. Smak til fyllet med salt, pepper og spisskum.
- Kjevl ut deigen til en stor rektangel som du deler i 12 like store firkanter. Fordel fyllet alle firkantene, på ene siden, og strø over revet ost. Brett deig over, den andre siden uten fyll, og klem endene sammen.
- Etterhev de fylte bollene i ca. 40 minutter. Strø litt hvetemel over baksten før de stekes.
- Boy stuffings stekes midt i ovnen på 200° C i 15 minutter eller til de er gyllenbrune.
>> Se også vår samleside om matpakker for mer inspirasjon!