Borsjtsj – rødbetsuppe
Rødbetsuppe, også kalt borsjtsj, er nok den mest kjente retten fra våre naboland i øst. Servert med rømme og et par skiver grovt rugbrød passer rødbetsuppe både som forrett og hovedrett.
Ingredienser
Rødbetsuppe:
1-2 løk
olje til steking
1 kg rødbeter
2 poteter
1 l oksekraft eller buljong
10 pepperkorn
1 laurbærblad
Tilbehør:
4 ss lettrømme eller creme fraiche
4 ts frisk dill
8 skiver grovt rugbrød
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Finhakk løk og ha den i en kjele med litt olje. Stek løken på middels varme
- Skrell og skjær rødbeter og poteter i små biter. Ha de i kjelen sammen med kraften, pepperkorn og laurbærblad.
- La suppen småkoke under lokk i 30-40 minutter til grønnsakene er helt møre.
- Ta ut laurbærbladet og mos innholdet i kjelen med en stavmikser eller hurtigmikser. Varm suppen opp igjen.
Server rødbetsuppen varm med rømme eller creme fraiche og dill i midten og grovt rugbrød ved siden av.
>> Se også vår gode oppskrift på ekstra grovt rugbrød.