Byggbagels
Byggbagels er en populær type rundstykker fra Amerika. Bagels med byggmel blir både velsmakende og ernæringsmessig gunstige.
Ingredienser
Fordeig:
5 dl vann
500 g byggmel
Hoveddeig:
5 dl vann
1 pk gjær
3 ss rapsolje
700 g hvetemel
2 ts salt
1 ss honning
2 ss tørket dill
sesamfrø til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Fordeig: Bland sammen vann og byggmel. Deigen skal eltes godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil være klissete.
- Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la den stå på benken i 30 minutter.
- Hoveddeig: Varm vannet til det er fingervarmt, ca. 37 °C. Smuldre gjæren og rør den ut i vannet.
- Ha olje, mel, salt, honning og tørket dill i en bakebolle. Tilsett gjærblandingen og fordeigen. Elt deigen godt sammen. Deigen vil fortsatt være litt klissete. Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la den stå lunt i ca. 45 minutter.
- Del deigen i 30 like store emner. Trill pølser (ca. 25 cm lange) og sett sammen til ringer. Fukt dem med vann og strø på sesamfrø.
- Sett bagelsene på en stekeplate med bakepapir. Dekk med klede og la dem heve i 35 – 40 minutter.
- Stek bagelsene på nederste rille ved 225°C i 10 – 15 minutter. Avkjøl på rist.