Klimasmarte blingser
Klimasmarte blingser har pålegg i sesong og så kortreist som mulig – utnytt det norske matfatet. Ellers gjelder den norske grunntanken; alt med måte. Litt av alt er lov. Men hemmeligheten bak klimasmarte blingser er brødet. Så lenge du velger å spise brød, er du klimasmart. Les mer om hvorfor her.
1. Soppsandwich
Skogsoppsmørbrød er en saftig toast med stekt sopp og spinat. Gå ut i skogen og plukk din egen sopp om du vil være ekstra klimasmart. Klimaavtrykk per blings: 0,50 kg CO2-ekvivalenter.
2. Arme loffer
En søt blings av resteloff med rørte blåbær og rømme, som oftest servert under navnet arme riddere. Klimaavtrykk per blings: 0,21 kg CO2-ekvivalenter.
>> Fremgangsmåten for arme loffer
3. Makrellrøre på skive
Godt grovt brød med makrellrøre, salat, rødbet og rødløk. Den lange norske kysten gir oss et rikelig sjøfat å spise av, men ikke alle er like miljøvennlige. Makrell er derimot en fisk vi kan kose oss med, med god samvittighet. Klimaavtrykk per blings: 0,16 kg CO2-ekvivalenter.
4. Vilt smørbrød
Mmmm… En vill og deilig blings fylt med snøfrisk, spinat, stekte pæreskiver og viltkjøtt, toppet med ripsgele og friske urter. Vilt-kjøtt er også en del av det norske spiskammeret som smaker helt himmelsk og som man gjerne kan spise mer av. Klimaavtrykk per blings: 0,38 kg CO2-ekvivalenter.
>> Følg vår oppskrift på viltsmørbrød.
Oppskriftene er utviklet i samarbeid med Anne på landet.