Soppsandwich
Høsten er tiden for soppsanking. Bruk den soppen du finner vilt eller i butikken til å lage soppsandwich med deilig smak av høst.
Ingredienser
Skogsoppblanding:
4 dl skogsopp (gjerne en blanding av traktkantarell og steinsopp)
2 dl spinat
Salt og pepper
Urtedressing:
2 ss crème fraîche
½ fedd hvitløk
½ ts rosmarin
½ ts timian
Salt og pepper
Blings:
2 skiver brød fra i går
Litt smør
Urtedressing
1 dl skogsoppblanding
2-3 ss revet ost
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Skogsoppblanding: Ha sopp i en varm stekepanne sammen med en skvett vann. Når vannet fra soppen har forsvunnet kan du ha oppi godt med smør og olje. Stek til soppen er gyllen. Salt og pepre, før du tilsetter spinat. La spinaten trekke i et par minutter før du tar blandingen av platen.
- Urtedressing: Bland crème fraîche med finhakket hvitløk og urter i en bolle. Smak til med salt og pepper.
- Blings: Smør begge brødskivene med et tynt lag med smør og en spiseskje urtedressing. Bre skogsoppblandingen på en av skivene og topp med revet ost. Legg den andre skiven på toppen og grill sandwichen i toastjern. Den er ferdig når den er sprø utenpå og osten har smeltet.
Lag soppsandwich i stekepanne. Stek og snu den halvveis og dekk panna med lokk.
>> prøv også brødskive med makrellrøre!
Klimaavtrykk per blings: 0,50 kg CO2-ekvivalenter
Kilde: CO2-Kalkulator
Oppskriften er laget i samarbeid med Anne på landet.