Grønn pesto
Sunt, godt, raskt og enkelt: grovbrød med grønn pesto laget på spinat, persille, rosmarin, valnøtter og olivenolje. Pålegget er vegansk.
Ingredienser
100 g spinat
50 g fersk krydderurt - din favoritt
50 g valnøtter
1 ½ dl olivenolje
Litt sitronsaft
Salt og pepper
2 skiver grovt brød
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Vask spinat og krydderurt, vi brukte 25 g bladpersille og 25 g rosmarin. La vannet renne skikkelig av før du har alle ingrediensene i en blender.
- Kjør massen til den er blitt en smørbar paste. Pass på at det ikke er noen store klumper igjen. Smak til pestoen med litt sitronsaft, salt og pepper.
- Smør et godt lag grønn pesto på to grove brødskiver. Velbekomme!
Har du ekstra god tid kan du jo bake grovbrødet selv også. Prøv gjerne grovt superbrød.