Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

9 triks som gjør matpakken mer fotovennlig

Våre raskeste tips for å gjøre matpakken til noe det går an å legge ut i storyen sin.
Skriv ut

Joda, vi vet: Det finnes ikke noe kjedeligere enn folk som fyller opp feeden din i sosiale medier med bilder av maten sin. Samme hvor god den maten ser ut til å være, du orker ikke flere matbilder i feeden! 

 

Så når vi foreslår noen små triks som ville gjøre matpakken mer lekker å se på, så er det ikke først og fremst for å få flere til å legge ut bilder av maten sin. Det er fordi vi vet at en matpakke som ser bra ut også er bra!

 

>> Se også: Stor samleside om matpakker

 

Det er for det første fordi det er større sjanse for at du faktisk spiser matpakken din om den også er en fest for øyet. I tillegg vil en matpakke som inneholder frukt og grønnsaker med klare og friske farger gi kroppen din mye god energi som gjør at du klarer å yte bra hele dagen – både i og etter skoletid. 

 

Samtidig: Hvem orker å stå opp tidligere for å lage matpakken mer fristende? Det må gå fort om morgenen, og man må slippe å tenke.

 

Derfor har vi satt sammen noen raske forslag til hvordan man kan gjøre de vanligste matpakkene mer fotovennlige – det vil si mer sunne og fristende. Disse oppgraderingene av matpakken gjør du på under tre minutter.  

 

1. Brødskive med gulost

Enkelt, men kanskje litt kjedelig i lengden. Heldigvis skal det ikke så mye til for å løfte den både smaksmessig og visuelt! Her er tre forslag.

 

Brødskiver med gulost og forskjellig garnityr

Pesto og cherrytomater

Bytt ut smøret på skiva med litt pesto, og kutt opp noen tomater som garnityr. Om du ikke har de fotogene cherrytomatene vi har brukt, kan du selvsagt bruke et par skiver vanlig tomat.

 

Paprikabiter og oregano

Gulost og paprika er en vinnerkombinasjon. Har dere også en oreganoplante stående i vinduskarmen på kjøkkenet, kan du kniper av noen blad og slenge på toppen. Vi har skjært paprikaen i små biter, men det er selvsagt ikke noe i veien for å nøye seg med ordinære paprikaringer om du er litt mer stressa om morgenen.

 

Salat og agurk

Et lite salatblad under osten, og noen skiver slangeagurk på toppen – så har du en smakskombinasjon som frister. Du kan også variere med noen reddiker hvis du er i humør for litt rødfarge på skiva. 

 

Tips! Ha ferdig skylte og delte salatblad liggende i kjøleskapet, så blir terskelen lavere for å legge på litt grønt. Eller kjøp ferdig skylt og kuttet salat for å gjøre det enda enklere.

 

Les også: Slik gir du kroppen lengre batteritid

 

 

2. Brødskive med leverpostei

Leverpostei er et pålegg som kan varieres på veldig mange måter. Her skal det ikke mange sekundene til for å løfte smaksopplevelsen!

 

Brødskiver med leverpostei

Småagurker

Leverpostei og sylteagurk er en klassiker. Men de skivede sylteagurkene kan fort gjøre leverposteien og skiva litt dvask. Vårt tips er å bytte dem ut med de bittesmå sylteagurkene du kjøper på glass. Det både ser bra ut og smaker litt bedre!

 

Alfalfaspirer

Her skal det ikke mer enn ti sekunder til for å løfte leverposteiskiva til nye høyder. En liten klype alfalfaspirer er alt som skal til! Og vips, så har du en fotogen og smakfull brødskive som garantert er like fristende når det blir lunsjtid.

 

Tips! Skal du ha med deg to brødskiver, holder pålegget seg friskere om du klapper brødskivene sammen. En slik dobbeltdekker er også enklere å spise om du har vært raus med garnityren. 

 

Rødløk

Har du ikke prøvd leverpostei sammen med løk ennå? Det er en vinnerkombinasjon! Har du bare vanlig løk i kjøleskapet kan du selvsagt bruke den istedet for rødløk – selv om den ikke er en like stor fest for øyet. Et lite dryss sprøstekt løk kan også være en kjapp variant som gir en ny smaksopplevelse.

 

Les også: Velg riktig innpakning til matpakken

 

 

3. Brødskive med kjøttpålegg

Kjøttpålegg er en favoritt på skiva hos mange. Men i lengden kan også dette bli kjedelig, selv om man har mange forskjellige varianter kjøttpålegg å velge mellom. Da kan man variere med garnityret!

 

Brødskiver med skinkepålegg

 

 

Avokado og krydderdryss

Prøv å bytte ut smøret med noen skiver avokado – både sunnere og bedre på smak! Ettersom avokado lett blir litt brun i kantene, er det lurt å pakke inn disse separat i litt plastfolie frem til matpakka skal spises. Og så på toppen: Et lite dryss chilikrydder!

 

Reddiker

Du har sikkert allerede prøvd med agurk på skinkeskiven – men prøv reddik eller en kombinasjon, så får du en annen smaksopplevelse. Det gjør også at den ser mer fristende ut, ikke sant?

 

Tips! Garnityr som tomat og agurk kan bli litt vasne og dvaske om de ligger på brødskiven i matpakka helt frem til matpausen. Legg det gjerne en egen liten boks i matpakken, så holder de seg fristende lenger.

 

Smøreost og appelsin

Bytt ut smøret med litt smøreost, og pynt med en frisk gul appelsinskive på toppen. Da har du en fristende kombinasjon som også smaker deilig! Ettersom appelsinskiven har mye fuktighet, kan det også her være lurt å pakke den separat slik at den ikke gjør resten av brødskiven dvask og vassen i de timene som går fra matpakkesmøringen til matpausen.

 

Sist oppdatert: 08.08.2019

Finn mer om samme tema: