Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Brød til middag?

Hvitfisk, storfe, svin, grønnsaker, kylling, laks og lam er utgangspunktet for middagsmat i norske hjem. Kombinert med grove brødskiver lager du kjapt sunne og gode hverdagsmiddager.
Skriv ut

Vi har samlet flere forslag så du kan sette opp en hel ukemeny. Basis for alle er godt, grovt brød sammen med vanlige norske middagsråvarer.

 

Fordi grove kornprodukter brød reduserer risiko for overvekt, diabetes type 2, kreft og hjerte- og karsykdommer, anbefales vi å spise mer grovt brød. I tillegg er grove kornprodukter det mest bærekraftige vi kan spise. Så lag brødmat til middag med god samvittighet.

 

Rester fra søndagsmiddagen?

Dobbel blings med svinestek

 

Lag en middagsblings med svinestek, surkål, grovt brød, fersk spinat og purre. Eller med lammekjøtt, remulade, sjampinjong, rødløk og ruccolasalat. For deg som elsker bacalao vil vi anbefale å legge brødskiver lagvis med klippfisk, crème fraîche, ruccula, paprika og spekeskinke.

 

Tirsdagsfisk

Sildesmørbrød

 

Sildesmørbrød med grovbrød, kokt egg, sild og poteter, eple, ruccolasalat og persilleer både en fryd for øye og gane. Legger du brødskiver og fiskekaker, remulade, gulrot og salat lagvis får du en velsmakende middagssandwich på 1, 2, 3.  Med pannestekt seifilet kan du lage en solid blings på grovbrød sammen med remulade, spinatblader, tomat og rødløk.

 

Grønn onsdag

blings med grillede grønnsaker og hummus

 

Grillede grønnsaker og hummus på brødskiva blir en nydelig og mettende vegetarblings. Avokado smaker deilig på brødskiva, og med et kokt egg og litt rødløk fikser du en lett og smakfull middag i en fei. Bønnesalat er kanskje litt uvanlig å smøre på brødskiva, men sammen med rødløk, basilikum, sennep og kesam blir en slik miks perfekt på skiva. Smaker herlig og er proppfull av næring.

 

Travel torsdag

oppskrift på Vålerenga-skive

 

Kylling i brødlomme sammen med salatblader og tzatziki er et godt alternativ til kebab i pita. Karbonadesmørbrød med løk er en klassiker. Med grovt brød, salat og tomater blir den sunnere og smaker ekstra godt som en lett middag. En sandwich med pølse, grovbrød, pesto, løk og potetskiver er både rask og mettende.

 

Liker du det hot?

Spicy toast

 

Bytt ut pizzaen eller tacoen med en spicy toast med chorizo, jalapenos, smøreost, ruccola og paprika på grovt brød. En rask og lekker blings med mye krydder til fredagen. Blings med speilegg og elgpølse er en smakfull kombinasjon. Server potetbåter ved siden av for en fullkommen middag. Ostesmørbrød slår aldri feil. Lages raskt av grovbrød, vellagret gulost og kokt skinke og nytes varm.

 

God middag!