Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Ett minutt ekstra gir fristende matpakke

60 sekunder er alt som skal til om du har lyst å oppgradere matpakken fra traust skive til disse lekre blingsene.
Skriv ut

Morgenen er travel i de fleste hjem, og når matpakken skal smøres i siste liten kan det være vanskelig å finne frem sine kreative sider. En skive ost eller kjøttpålegg, et lag leverpostei eller noen skiver egg på en brødskive kan lett bli løsningen.

 

Men det er faktisk ikke så mye tid som skal til for å gjøre en helt vanlig brødblings litt mer spennende.

 

Vi har tatt tiden: Hvor lang tid tar det å oppgradere matpakken til et fristende smørbrød med lekre farger? Fasiten ble ett minutt eller mindre, for tre av de vanligste påleggene. 

 

1. Fra kjedelig gulostskive til lekker niste på 60 sekunder

Start med å dekke brødskiven med et lag pesto og noen blader salat. Legg så på et par skiver ost, og eventuelt litt skinke mellom osteskivene dersom du liker kjøtt. Kutt deretter opp en cherrytomat og legg det oppå pålegget. Avslutt med litt nykvernet pepper og en kvist av favoritturten din. Kjempedelikat og langt fra den kjedelige, svette gulostskiven.

 

>> Se flere variasjonsmuligheter for osteskiven her!

 

2. Fra flat eggeskive til fristende blings på 60 sekunder

 

Smør først et tynt lag majones på brødskiven og dekk den med en neve salat etter eget ønske. Bruk gjerne ferdig vasket babyleaf-mix som inneholder flere varianter salat og flere smaker. Skjær så en halv tomat i tynne skiver og legg dette på halve brødskiven og skivet egg på den andre halvdelen. Avslutt med en urtekvast før du legger den i en fin matboks.

 

3. Fra helbrun leverposteiskive til smakfullt smørbrød på 46 sekunder

 

Kutt opp noen sukkererter og litt rød løk og legg dette oppå brødskiven. Kvern pepper på toppen og avslutt med noen blader fra en urt du liker. Putt også noen cherrytomater i matboksen, og du kan se frem til en fristende lunsj full av gode smaker.

 

>> Se flere variasjonsmuligheter for brødskiven med leverpostei her

 

Bildene til artikkelen er tatt i samarbeid med matprat.no

Finn mer om samme tema: