Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Juledessert med julekaker i hovedrollen

I boksene dine med julekaker gjemmer det seg et utgangspunkt for de lekreste juledesserter.
Skriv ut

Baker du sandkaker eller krumkaker til jul, har du helt sikkert prøvd å fylle dem med bær, krem eller andre godsaker og servert dem som dessert. Men også andre julekaker egner seg godt som basis for juledessertene.

 

Vi har tatt utgangspunkt i noen av de mest populære julekakene, og latt dem få en av hovedrollene i oppskrifter for julens festdesserter.

 

Juledesserter med pepperkaker

 

Pepperkaker er den julekaken det blir bakt mest av frem mot jul. Mange kjøper også pepperkaker hos bakeren eller i butikken, og har dermed det viktigste på plass for å lage himmelske juledesserter.

Superenkel iskake som juledessert

Enklere blir det nesten ikke: Snu en isboks på hodet og pynt med pepperkaker og andre godsaker.

Det kan gjøres lynraskt ved å bruke pepperkakene som pynt på en superenkel iskake, eller ved å bruke dem som basis for iskremsandwich med smeltet sjokolade og pynt av frysetørkede bringebær.

Iskremsandwich

Stikk ut iskrem med samme formen du brukte for å lage pepperkakene – og så har du lekre, hjemmelagede iskremsandwicher.

Skal du legge mer tid og krefter i desserten, kan du bruke pepperkakene som bunn i en ostekake med riskrem – eller som pynt på en lekker pepperkakekake.

 

Eller du kan knuse dem – og bruke dem lagvis sammen med kokosbollekrem i barnas egen juledessert. Denne kommer til å gå ned på høykant!

Juledessert med pepperkaker

Knuste pepperkaker og kokosbollekrem er en kombinasjon barna kommer til å elske!

Juledesserter med de syv slagene

 

Peppernøtter, berlinerkranser og goro er også kaker man enkelt kan lage lekre juledesserter av.

 

Ta peppernøttene, for eksempel: De kan du bruke som pynt på en praktfull bubble cake.

Bubble cake

Imponerende, ikke sant? Inni kaken bak peppernøttene finner du en myk bunn med julens krydder og hvit sjokolademousse mellom lagene.

En mye enklere, men nesten like imponerende juledessert kan du lage om du bruker goro som pynt på en helt enkel isboks som du hvelver opp-ned på et serveringsfat (bildet øverst på siden). Litt marengs på toppen og med noen marshmallows og fondantkuler som pynt, så har du en lekker iskake du trygt kan servere til kresne gjester.

 

Kokosmakroner kan også serveres på ekstra stilig vis når du bruker dem som dessert i julehøytiden. Med et kremmerhus av papp og sjokoladekrem kan du lage et dekorativt juletre av kokosmakroner som gir skikkelig wow-effekt når den bæres inn. 

Et kremmerhus av papp, litt sjokoladekrem og noen sukkerkuler gjør de ordinære kokosmakronene til en festdessert.

Berlinerkranser kan du kombinere med gelé, råkrem og bringebær i en smakfull og julete trifle. Har du ikke berlinerkranser kan du bruke andre av julens småkaker, eller også bruke denne oppskriften på trifle med julekakerester.

Juledessert med berlinerkranser

En festdessert til julefeiringen: Trifle med berlinerkranser, gelé, bringebær og råkrem.

Og når du har igjen en kake her og en kake der i boksene etter julefeiringen? Da lager du en herlig ostekake med julekakebunn på restekakene.

Ostekake med julekakebunn

Ostekake med bunn av julekakerester, servert med en salt karamellsaus.

Finn mer om samme tema: