Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? Over 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 8 porsjoner
Hvor lang tid tar det? Over 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 8 porsjoner

Trifle med berlinerkranser

Trifle med berlinerkranser er en skikkelig julete festdessert! Med godsaker som råkrem, bringebær og gelé blant ingrediensene blir den fort hele familiens favorittdessert i julen.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Kok gelé etter anvisning på pakken. Avkjøl noe og hell geleen i en dyp skål. Obs! Er geleen for varm kan skålen sprekke. Sett kaldt til geleen stivner.
  • Lag råkrem: Pisk egg og sukker til eggedosis. Stivpisk kremfløte og vend den forsiktig inn i eggedosisen.
  • Pisk marengs: Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank, og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
  • Sett klart bringebær og berlinerkranser. Nå skal desserten settes sammen.
  • Ha råkrem over i skålen med gelé, legg på bringebær, et lag med berlinerkranser, et nytt lag med bringebær og igjen et lag med råkrem. Til slutt, ha marengs over i skålen, og brenn av med en skibrenner eller crème brûlée brenner. Server med en gang.

Oppskriften på trifle med berlinerkranser er utviklet i samarbeid med Matprat.

 

>> Har du andre julekaker liggende? Prøv også trifle med julekaker og ostekrem

Finn mer om samme tema:

3.3 / 5
12 stemmer