Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? Under 20 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 8 porsjoner
Hvor lang tid tar det? Under 20 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 8 porsjoner

Enkel iskake med goro og marengs

Med noen goro og marengs til pynt blir toliteren med vaniljeis kjapt forvandlet til en dekorativ iskake som passer i de flotteste juleselskaper.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Vi har brukt goro rundt kantene, men kaken kan like gjerne lages med andre av julens småkaker som havreflarn, sirupssnipper, pepperkaker, kakemenn m.m.

Slik gjør du

  • Trill fondant til små kuler og sett til side sammen med resten av pynten.
  • Pisk eggehviter og litt salt på lav hastighet til det begynner å skumme. Skru opp hastigheten litt og pisk til skummet danner myke topper.
  • Tilsett sukker litt etter litt og pisk til en blank og seig marengs.
  • Hold isboksen noen sekunder under lunkent vann så isen slipper boksen.
  • Ta av lokket og snu boksen over på et serveringsfat.
  • Pynt med goro på sidene og smør marengsen på toppen av isen.
    Har du en skibrenner eller crème brûlée-brenner kan du brenne av marengsen litt slik at den får en fin lys brun farge.
  • Pynt med marshmallows, fondantkuler og strøssel.
  • Server med én gang.
    Blir det noe til overs og den ikke har smeltet helt, kan iskaken settes tilbake i fryseren.

Oppskriften på denne iskaken er utviklet i samarbeid med MatPrat

Finn mer om samme tema:

5 / 5
1 stemme
Les eller skriv kommentarer