Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Kakebordet

Nærmest en kake til hver gjest – tradisjonelle norske kakebord er innholdsrike og herlig “syndige”.
Skriv ut

Nordmenn elsker kaker, og vi har nok alle barndomsminner av overdådige kakebord hvor man smakte seg igjennom hele slektens beste kakeoppskrifter. Et skikkelig kakebord skal det være i norske øyne, om noe skal feires skikkelig. Etter mye annen god mat, gjerne flere retter, og selvsagt et godt dessert- og kakebord!

 

Mange baker mye og godt, og nesten alle de som er bakeglade har sin favoritt. Verdens beste, bløtkake med krem og bær, marsipankake, kransekake, sjokoladekake, gulrotkake, napoleonskake, madeleines

 

Problemet med kakebordet er at det ofte er så overdådig at mange av kakene knapt er rørt, og vertskapet blir sittende igjen med mye kake. Det geniale er selvsagt at slike «tiloverskaker» bidrar til veldig hyggelige etterpålag, allikevel: Hva skal egentlig være på et kakebord? Må man ha så mange kaker?

 

  • Legger man mye penger i en «hovedkake», f.eks en bryllupskake, bør man begrense resten av kakebordet. Det er hyggeligere at denne kaken til flere tusen kroner blir spist. Server heller frukt, bær og konfekt ved siden av.
  • Om det er snakk om et festlig lag for en hovedperson, en konfirmant eller en jubilant, kan kakebordet settes opp etter dennes ønsker. Kanskje konfirmanten fortrekker sjokoladekaker fremfor bestemors krydderkake med rosiner
  • Tenk på at alle skal finne noe på kakebordet. Husk at det kan være både nøtteallergi eller glutenallergi å ta hensyn til.
  • Beregn kake, som du beregner mat. De fleste tar maks tre stykker kake.
  • Tenk litt på smakene: Det skal gjerne være en god balanse på søtt og syrlig, og gjerne tilpasses sesongen. Uansett hyggelig anledning finnes det alltid plass til kake!

Klikk her for forslag til de beste festkakene, søt gjærbakst eller velg blant alle våre  kakeoppskrifter.

 

Lykke til med kakefesten i mai!

 

Sist oppdatert 30. april 2018