Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 bærterte
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 bærterte

Bærterte

Bærterte fylt med et tykt lag vaniljekrem og sesongens friske bær er en favoritt, og et fargerikt og friskt innslag på kakebordet.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Tertebunn: Bland de tørre ingrediensene sammen med romtemperert smør. Tilsett eggeplommer, avkjøl og la deigen bli hard.

  • Kjevle ut deigen og skjær til bunnen så den passer i en springform på 22 cm i diameter.

  • Stek kaken midt i ovnen ved 165 °C i 30 minutter. Avkjøl på rist.

  • Fyll: Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Kok opp melk, frø og vaniljestang. La vaniljemelken hvile en time, evt sett kaldt over natten for mer vaniljesmak.

  • Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.

  • Ta ut vaniljestangen av vaniljemelken, kok den opp igjen og hell den over eggedosisen med konstant pisking. Hell blandingen tilbake i kasserollen. Kok opp en gang til med konstant pisking. Ta kasserollen av varmen, pisk inn smøret og avkjøl.

  • Spre et tykt lag med vaniljekremen på kakebunnen og dekk med sesongens friske bær.

Finn mer om samme tema:

4 / 5
5 stemmer