Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2 timer + avkjøling
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 1 ostekake
Hvor lang tid tar det? 2 timer + avkjøling
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 1 ostekake

Ostekake med sjokoladelokk

Ostekake med sjokoladelokk er en nydelig festkake. Kremen av eggeplommer, lime, gelatin, kremost og sukker er dekket av mørk, smeltet sjokoladeglasur.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Kakebunn: Rør smør og melis hvitt. Tilsett egg, mel og bakepulver. Sett deigen til avkjøling i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
  • Kjevle deigen til en flat sirkel som passer i en 24 cm springform. Stek bunnen midt i ovnen ved 165 °C i 25 minutter. Avkjøl.
  • Ostekrem: Visp kremost og limesaft til en glatt røre. Pisk sammen sukker og eggeplomme i en bolle over vannbad og varm til ca. 60 °C. Pisk blandingen videre i en kjøkkenmaskin til lett og luftig.
  • Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca. 5 minutter. Press ut vannet og smelt gelatinen i en kjele på svak varme.
  • Pisk kremosten inn i den smeltede gelatinen, litt av gangen. Bland kremosten og eggeblandingen, og vend forsiktig inn pisket krem.
  • Hell ostekremen over kakebunnen i springformen og sett i kjøleskapet til ostekremen er stivnet.
  • Sjokoladeglasur: Kok opp fløte, vann og sukker. Ha hakket sjokolade og smør i små terninger i en bolle, og hell den varme fløteblandingen over. Bland forsiktig uten å lage bobler.
  • Hell den varme sjokoladeglasuren over ostekaken og sett kaken kjølig til sjokoladen er stiv.
  • Varm kakeformen utenpå med en hårføner, og løsne formen forsiktig fra kaken før servering. Pynt med friske blomster og bringebær.

Glad i ostekake? Prøv også ostekake med friske bær eller sitronostekake

>> Stor samleside: Kaker til hverdags og kaker til fest

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer