Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 liten kake
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 liten kake

Mokka fudge kake

Mokka fudge kake er en uimotståelig sjokoladekake til bursdag, bryllup eller fest. Med smeltet mørk sjokolade og kaffe både i kakebunnen og i glasuren.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Glasur: Bland sammen alle ingrediensene og pisk i et par minutter. Dekk skålen med plast og la den stå kjølig i 3-4 timer.
  • Pisk smør og 200 g av sukkeret lett og luftig. Skill eggeplommene fra eggehvitene og tilsett en eggeplomme om gangen i smørblandingen. Tilsett deretter smeltet sjokolade, og vend inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, pulverkaffe, melk og rømme.
  • Pisk eggehvitene stive, tilsett resten av sukkeret og pisk til alt er stivt. Vend forsiktig inn i kakedeigen.
  • Fordel røren i to godt smurte 22 cm springformer og stek ved 180 °C i ca. 30 minutter.
  • Avkjøl kakene og del hver kakebunn i to lag. Fordel glasuren mellom alle lag og på toppen.

Glad i sjokoladekake? Prøv også sjokoladekake med lakris og sjokoladekake med krem og bær.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer