Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 1 kransekake
Hvor lang tid tar det? 2 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 1 kransekake

Kransekake til 17. mai

Kransekake til 17.mai og konfirmasjon er midtpunktet på kakebordet. Med mandler, melis, eggehviter og kransekakeringer lager du denne selv. Pynt med norske flagg.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Kransekake: Skold mandlene og la dem tørke en dag. Mal mandlene. Sikt inn melis og bland det inn sammen med eggehvitene til en passe fast deig. Sett deigen kaldt, gjerne til neste dag.
  • Trill deigen ut til fingertykke pølser, eller mal den i en kjøttkvern med egnet hullskive. Smør kransekakeformene med olje, strø med semulegryn eller mel og fyll dem med pølsene.
  • Sett kransekakeformene på stekeplater og stek dem ved 200 °C i 10 minutter. Ta ringene ut av formene og over på rist når de er helt kalde. 
  • Melisglasur: Bland alle ingrediensene til melisglasur godt sammen. Glasuren skal være glatt og blank.
  • Montering: Sett kransekakeringene oppå hverandre med litt melisglasur som lim mellom ringene. Pynt med hvite maiblomster og norske flagg.

Finn mer om samme tema:

4.3 / 5
13 stemmer