Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 45 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 1 kake
Hvor lang tid tar det? 45 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 1 kake

Verdens beste – Kvæfjordkake

Verdens beste, også kjent som kvæfjordkake, er ikke bare god, men og overraskende enkel å lage! Imponér gjestene dine med verdens beste kake ved neste bursdag, jubileum, dåp eller konfirmasjon.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Kakebunn: Ha margarin og sukker i en bakebolle og visp hvitt. Rør deretter inn én og én eggeplomme om gangen. 
  • Bland hvetemel, bakepulver og melk inn i røren. Bre kakerøren utover en langpanne dekket med bakepapir. Det er svært vanskelig å få kaken hel ut av langpannen uten bakepapir. 
    Det går også an å benytte smør i kakebunnen når man lager verdens beste/kvæfjordkake.
  • Marengs: Ha eggehvitene i en bakebolle og pisk nesten stive. Ha i sukker og pisk helt stiv. Fordel marengs over kakerøren og dryss over hakkede mandler.
  • Stek kaken i ca. 30 minutter midt i ovnen ved 160°C. Kaken er ferdigstekt når marengsen er litt gyllenbrun.
  • Fyll: Mens kaken steker ordnes fyllet, bland vaniljekremen med stivpisket krem. Det går også an å benytte vaniljesaus på pose, følg anvisningen på pakken for tilberedning.  
    Tips! Dersom du lager kvæfjordkake noen dager i forkant av servering, legg nederste kakehalvdel med marengsen vendt ned mot kakefatet og smør vaniljekremen på selve kakebunnen. Andre kakehalvdel legges deretter oppå med marengsen opp. Da holder marengsen seg sprø enda lenger.
  • Montering: La kaken avkjøles rist før den deles i to, midt på. Fjern forsiktig bakepapiret, det er lettest å gjøre når kaken er delt i to. Fordel vaniljekremen på den ene halvdelen og legg den andre halvdelen på toppen.

Verdens beste holder seg godt i kjøleskapet og smaker like godt flere dager i etterkant. Men det spørs om det blir noe igjen av denne deilige kaken.

 

>> Stor samleside: Kaker til hverdags og kaker til fest

Finn mer om samme tema:

3.1 / 5
138 stemmer