Lefser til jul
Tidligere hadde hver familie sin egen oppskrift som gikk i arv fra generasjon til generasjon. Bodil Nordjore har reist landet rundt på jakt etter lokale lefseoppskrifter og har delt noen av de beste hun har samlet med oss.
Her er både noe for deg som vil bake lefsene selv, og for deg som foretrekker å kjøpe dem ferdige og fylle dem med snadder til julefeiringen.
Hjemmebakte lefser
Lefser hører med til rakfisk, lutefisk og andre av julens fisk- og kjøttretter. De smaker aller best når vi lager dem fra grunnen selv – med basis i kokte poteter og mel. Lefsene kjevles ut og stekes på takke.
>> Prøv potetlefser fra Telemark , Sørlandet eller Oppland.
>> Se fremgangsmåten – trinn for trinn
Fylte lefser
Fyll lefser med røkelaks og kremost, fårepølse og rømme, sylte og sennep eller andre av julens pålegg. Det er enkelt å lage, kan forberedes i god tid og smaker helt himmelsk. Server dem til julefrokosten, som forrett eller turmat.
>> Oppskrift på lefserull med lammerull og rødbetsalat
>> Se tips til fylte lefser med laks og lam
>> Prøv fylte lefser med brunost
Lefser til julens kakebord
Lefser regnes ikke som ett av de 7 slagene, men er likevel et kjent og kjært innslag på julens kakebord. Kling er søte, gode og myke tradisjonslefser – smurt med smør og sukker smaker de herlig til kaffen. Mørlefser er myke og søte og ekstra god med ost på.