Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Turmat for påskeferien

En hyggelig påskeferie blir enda bedre med turmat som løfter opplevelsen. Her er både de enkle løsningene og maten som tar oppmerksomheten vekk fra naturen.
Skriv ut

Påske og turmat hører sammen. Enten du er av typen som må på fjellet med ski på beina eller du liker best gåturene i lavlandet der våren titter frem, så er en god matpakke noe som gir turen ekstra verdi. 

 

Det fine med brød som turmat, er at du kan legge lista akkurat der du trenger den. Noen ganger trenger man en skikkelig nybakt søt godbit som motivasjon for å komme opp den siste kneika, mens andre ganger må det gjøres lettvint for å komme seg raskt ut av døra. Med god bakst i sekken, kan det gjøres både enkelt og komplisert – og resultatet blir uansett godt. 

 

Blingser som påsketurmat

 

Blings med spekeskinke og eggerøre slår alltid godt an som turmat. Husk grovt brød, cherrytomater og pynt med basilikum, og du får uimotståelig sandwich til matpakken. Enkelt og fantastisk godt er også blings med varmrøkt pepperlaks, og blings med leverpostei og bacon.

 

Lag et magebelte av matpapir rundt blingsen, så blir den enklere å spise på tur.

 

Har du med deg barn på turen? De vil helt sikkert elske denne blingsen med sjokoladepålegg og banan. Fin motivasjon hvis bakkene blir for lange!

 

Blings med sjokoladepålegg og banan

Sjokoladepålegg er et populært pålegg for både store og små barn. I kombinasjon med banan blir det en festmatpakke!

 

Skal du virkelig gjøre turmaten til et høydepunkt: Lag en god toast, som den du finner bilde av øverst i artikkelen. Den har vi laget helt enkelt med ost, skinke og sennep.

 

Varm den i stekepanna hjemme, pakk den inn i sølvfolie og ta med på tur – eller varm den på bålet underveis på turen.

 

Nybakt påsketurmat

 

Noen ganger haster det litt mer å komme seg ut døren på tur. Da har vi et godt tips: Bak en stor porsjon brødkrystaller, påskeharer eller andre boller og frys ned, så kan du ta dem opp samme dagen du skal ut på tur.

 

Turmat i påskeferien smaker ekstra godt når den er hjemmelaget, og med ferdig bakst i fryseren blir det minimalt med innsats på den dagen dere skal ut på tur.

 

rundstykker og boller formet som påskeharer som turmat

Nybakte påskeharer er perfekt turmat i strålende påskesol.

 

Det enkleste og kanskje beste du kan ha med deg som påsketurmat: Et godt myslirundstykke med brunost slår det meste! Har du ikke tid eller lyst å bake selv, kan du alltids svinge innom den lokale bakeren der du bor og kjøpe med deg et herlig, og smakfullt rundstykke til turen.

 

> Se også vår samleside om turmat 
>> Her finner du flere idéer til påskekosen 

 

Sist oppdatert 30. mars 2022

Finn mer om samme tema: