Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Tid for påskekos

Påskefrokost

Påskefrokost er blitt en solid norsk tradisjon. Det er ikke så rart, for hva er vel bedre enn å starte påskekosen med en rolig frokost full av fersk bakst og godt tilbehør?

>> Stor konkurranse – vinn kjøkkenmaskin: Hva skal være Norges påskebrød?

Lag gjerne en buffet og påskepynt bordet, så kan du samle kjernefamilien rundt en skikkelig god frokost. Du kan lage det helt enkelt med kokte egg, spennende pålegg og et deilig brød fra bakeriet. Prøv gjerne oppskriften vår på egg i rundstykker eller speilegg i brødskiva også. Eller kanskje du vil bake et påskebrød fra et annet land? 

Turmat til påske

Enten man tar en pust i bakken i en snødekt solhelling, rusler i marka eller tar en tur langs strandkanten – våre grove blingser er perfekte å ta med seg på tur. Hva med å prøve den med kylling, avokado og rømmedressing, eller kanskje en med deilig tunfisksalat? Om du får muligheten til bålkos i ferien kan vi anbefale å lune blingsene du har med, servere nystekte grove pannekaker med syltetøy eller steke pinnebrød med sjokolade og nøtter. En litt mer spenstig variant er sjokoladefondant i appelsinskall. Det kan være litt utfordrende å få steketiden korrekt, men får du det til blir du garantert kåret til årets bålmester!


Nystekte vafler er alltid en slager når du vil ha påskekos, både inne og i solveggen. Server dem med rømme og syltetøy, smør og geitost, eller kanskje et lite sukkerdryss? Gå for de tradisjonelle vaflene, havrevafler eller en av våre andre vaffeloppskrifter, uansett hvilken du velger, godt blir det.

Påskeaktiviteter

Mange butikker og nettbutikker har et rikt utvalg av gode bakervarer som egner seg utmerket for påskekos. Bestill hjem og nyt det i godt selskap. 

Påskecupcakes

 

Klikk deg nedover for mer inspirasjon til påskens måltider eller se alle våre påskeoppskrifter samlet.

>> Prøv også vår quiz – der du kan vinne et påskegult forkle. 

God påske! 

Hilsen oss i Opplysningskontoret for brød og korn

Sist oppdatert 24.03.2020