Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Tid for påskekos

Om du skal være hjemme eller reise til fjells eller til sjøen - alle fortjener god bakst til frokost, som turmat og påskekos.

Påskefrokost

Påskefrokost er blitt en solid norsk tradisjon. Det er ikke så rart, for hva er vel bedre enn å starte dagen med en rolig frokost full av fersk bakst og godt tilbehør. Lag gjerne en buffet og påskepynt bordet, så kan du invitere familie, venner og naboer på en skikkelig god frokost. Du kan lage det helt enkelt med kokte egg, spennende pålegg og et deilig brød fra bakeriet. Prøv gjerne oppskriften vår på egg i rundstykker eller speilegg i brødskiva også. Eller kanskje du vil bake et påskebrød fra et annet land? 

Påskefrokost

Turmat til påske

Enten man tar en pust i bakken i en snødekt solhelling, er på bytur i parken eller rusler en tur langs strandkanten. Våre grove blingser er perfekt å ta med seg på tur. Enten du vil prøve den med kylling, avokado og rømmedressing, eller kanskje en med deilig tunfisksalat? Om du får muligheten til bålkos i ferien kan vi anbefale å lune blingsene du har med, servere nystekte grove pannekaker med syltetøy eller steke pinnebrød med sjokolade og nøtter. En litt mer utfordrende variant er sjokoladefondant i appelsinskall. Det kan være litt utfordrende å få steketiden korrekt, men får du det til blir du garantert kåret til årets bålmester!


Nystekte vafler er alltid en slager, både hjemme og i solveggen på hytta. Server dem med rømme og syltetøy, smør og geitost, eller kanskje et lite sukkerdryss? Gå for de tradisjonelle vaflene, havrevafler eller en av våre andre vaffeloppskrifter, uansett hvilken du velger, godt blir det.

Påskeaktiviteter

Ta gjerne et hyggelig påskebesøk innom et bakeri hvis du er så heldig at du er i nærheten av et. Mange butikker har også et rikt utvalg av gode bakervarer som egner seg utmerket til påsketuren. Kjøp med deg hjem eller ta med på besøk til noen andre og nyt det i godt selskap. 

Påskecupcakes

Klikk deg nedover for mer inspirasjon til påskens måltider eller se alle våre påskeoppskrifter samlet.

God påske! 

Hilsen oss i Opplysningskontoret for brød og korn