Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 16 påskeharer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 16 påskeharer

Påskeharer som turmat

Gode påskeharer er perfekt turmat i strålende påskesol.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Bland mel, salt og sukker i en bakebolle. Smuldre gjæren i melblandingen sammen med oljen og tilsett det lunkne vannet. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
  • Del deigen i 32 like store emner. Du trenger to dråpeformede deler til hver av harene. Skjær et snitt i hvert stykke, fra den spisse til den butte siden, men ikke helt gjennom. Fest stykkene mot hverandre, slik at de butte endene blir henholdsvis kropp og hode, mens spissene blir ben og ører.
  • Legg de ferdige harene på en stekeplate dekket med bakepapir. Dekk harene med plast eller et klede, og la etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Pensle med egg og stek midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

 

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer