Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 12 rundstykker
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 12 rundstykker

Brødkrystaller

Disse gjør seg matpakken, helt uten pålegg! De smaker ekstra godt lune, så ta gjerne en prøvesmak rett fra ovnen.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Hell vannet i en bakebolle. Smuldre og rør ut gjæren i vannet. Ha i mel, salt og sukker. 
  • Elt deigen godt, i ca. 10 minutter på lav hastighet. Ha deretter i skinke, finhakket purre, revet ost og olje og elt dette inn i deigen. Dekk bollen med plast eller et klede og la heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Ta deigen ut på melet bakebord. Kjevle ut til en stor leiv, ca. 2 cm tykk. Bruk en en pepperkakeform til å stikke ut snøkrystaller eller skjær de ut med en kniv. Det blir ca. 12 stk, avhenger av størrelse på formen. Det går også an å forme vanlige rundstykker. 
  • Legg brødkrystallene på en stekeplate dekket med bakepapir. Dekk med plast eller et klede, og la dem stå på et lunt sted i ca. 30 minutter.
  • Pensle rundstykkene lett med sammenvispet egg, og dryss på sesamfrø. Stek midt i ovnen ved 220 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist. 

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer