Adventskrans
Adventskrans baker du til jul av søt gjærbakst formet som en hvetekringle. Skal kransen spises er det godt å fylle den med rosiner, sukker og kanel.
Ingredienser
100 g smør
3 dl melk
1 pk gjær
500 g hvetemel
100 g sukker
1 ss malt kardemomme
egg til pensling
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Elt i mel blandet med sukker og kardemomme. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.
- Dekk bakebollen med plast, og la den heve til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
- Ta deigen ut på lett melet bakebord. Del den i 3 like deler som du ruller til pølser, og fletter sammen.
- Dekk kringlen med plast eller klede og etterhev til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Pensle kringlen lett med sammenvispet egg.
- Stek adventskransen midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
Skal kransen spises er det godt å fylle den med rosiner, sukker og kanel.
>> pepperkaker hører også med til julen.