Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 kringle
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 kringle

Adventskrans

Adventskrans baker du til jul av søt gjærbakst formet som en hvetekringle. Skal kransen spises er det godt å fylle den med rosiner, sukker og kanel.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Elt i mel blandet med sukker og kardemomme. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.
  • Dekk bakebollen med plast, og la den heve til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
  • Ta deigen ut på lett melet bakebord. Del den i 3 like deler som du ruller til pølser, og fletter sammen.
  • Dekk kringlen med plast eller klede og etterhev til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Pensle kringlen lett med sammenvispet egg.
  • Stek adventskransen midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
Skal kransen spises er det godt å fylle den med rosiner, sukker og kanel.

>> pepperkaker hører også med til julen. 

 

Finn mer om samme tema:

2.5 / 5
4 stemmer