Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 16 løsebrød
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 16 løsebrød

Bergenske løsebrød

Bergenske løsebrød er fine rundstykker av rug og hvete, som smaker herlig med smør og ost. Løsebrødfasongen får du ved å lage et hakk slik at bollen nesten deles i to.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Varm vannet til det er lunkent og rør ut gjæren. Bland i mel og salt, og elt alt godt sammen. Deigen skal være meget løs. Dryss over litt mel og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Elt det meste av utbakingsmelet inn i deigen før den deles i 16 like store emner. Rull ut glatte boller av emnene. Løsbrødfasongen fås ved å slå midt på bollen med kanten av hånden slik at bollen nesten deles i to.
  • Legg brødene på en stekeplate med bakepapir og etterhev til nesten dobbel størrelse. 
  • Stek løsebrødene midt i ovnen på 220° C i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.

Finn mer om samme tema:

3 / 5
5 stemmer