Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Familiefest med italiensk mat

Mamma mia - Italia-ferien gikk i vasken! Her er et nesten like bra alternativ: En familiefest basert på italiensk mat.

Italia er et av nordmenns yndlingsferieland. Mange reiser på grunn av varmt vær, blått hav og fine strender – men vel så mange reiser for å oppleve autentisk italiensk mat basert på gode råvarer.  

 

Den dårlige nyheten i 2020 er at det nok er best å holde seg i Norge gjennom sommeren. Den gode nyheten er at italiensk mat ofte har enkle oppskrifter basert på gode råvarer. Det er med andre ord fullt mulig å stelle i stand til en skikkelig italiensk familiefest på hjemmebane. Her er oppskriftene du trenger!

 

Bakverk fra det italienske kjøkken

 

Det er mange deilige bakverk vi kan takke italienerne for, og som er selvskrevne gjester på det italienske familiefestbordet.  

 

Vi har for eksempel focaccia – det italienske brytebrødet som kan varieres med mange forskjellige toppinger. Her er vår oppskrift på verdens beste focaccia med hvitløk, rødløk, rosmarin og parmesan – så godt at det like gjerne kan serveres alene som tilbehør til middagen. 

 

Focaccia

Nystekt focaccia med topping du selv liker best. Obligatorisk når du inviterer til familiefest med italiensk mat.

Grissini er også et godt eksempel på italienske bakverk som er blitt populære over hele verden. Vi har oppskrift på noen pikante brødpinner med pepper, eller grove grissini som passer godt både som middagstilbehør og som snacks.  

 

Vi anbefaler også denne italienske loffen og våre ciabatta-lignende rustikke rundstykker dersom du skal bake til italiensk familiefest. 

 

oppskrift på Miniostesmørbrød med mozzarella og tomat

Grillede bagettskiver med mozzarella, tomat og basilikumblader er nydelige både å se på og å spise.

 

Har du bakt for mye – og trenger å kvitte deg med noen brødrester – er bruschetta midt i blinken. De serverer du enten som en forrett eller en smårett i familieselskapet ditt. Hovedingrediensen er grillet brød, som du topper enten med tomater, med grillet paprika og parmesan, med mozzarella og tomat eller med spekeskinke

 

Italienske middagsretter

 

Man kommer ikke unna pizza og pasta om man arrangerer familiefest med italiensk mat. Vi kan særlig anbefale spagetti med brød og sitron, pasta med spicy tomatbønnesaus eller hvitløkspasta,  pastaretter som er tro mot det italienske kjøkkenet. 

 

Og når det gjelder pizza? Vel, la oss bare si at det finnes flere pizzaoppskrifter enn italienere. Så lenge du har en god pizzadeig i bunnen og en god ost på toppen, kan du velge fyll etter hva du har lyst på og hva du har i kjøleskapet.

 

Nå som det er sommer, er det kanskje tid for å prøve seg på en italiensk pizza stekt på grill? Prøv for eksempel en grillet pizza med spekeskinke og fersken, pizza med skinke eller vegetarpizza

 

Grillet pizza med spekeskinke og fersken

Spennende smaker! En pizza på grillen med spekeskinke og fersken gjør garantert lykke.

 

Etter en storslagen familiefest med italiensk mat, er det sjelden plass i magen til de store dessertene. Vi anbefaler å gjøre det enkelt: Server noen små kopper espresso sammen med italienske biscotti – en tørr kake vi i Norge oftest spiser til jul, men som italienerne spiser hele året. 

 

Buon appetito!

 

>> Klikk her om du ønsker å skape feriestemning fra flere land

Italiensk mat - våre beste oppskrifter

Panzanella med bacon

Panzanella er en herlig italiensk tomatsalat med sprø gylne brødbiter. Dette er en smakfull salat som kan nytes som en egen rett, eller som nydelig tilbehør til både kjøtt og fisk. En perfekt rett hvis du vil bli kvitt brødrester.
Middels
Middels

Hvitløkspasta

Hvitløkspasta får du når du lager hvitløksbrød og serverer det oppi pastaen - i steden for ved siden av. Skikkelig godt! Oppskriften passer godt til en grønn hverdag, ettersom den både er vegetarisk og er en fin måte å bruke opp brødrester på.
rask
Middels

Spagetti med brød og sitron

Spagetti, brød, sitron og spekeskinke. Mer italiensk blir det neppe! I kombinasjon blir dette en smakfull middagsrett.
rask
enkelt

Grillet pizza med spekeskinke og fersken

Legg en pizzastein på grillen og få grillet pizza med deilig sprø bunn. Her har vi toppet pizzaen med spekeskinke, mozarella, pesto og grillede fersken.
Middels
Middels
Fint

Pasta med spicy tomatbønnesaus

Vegetarisk middag kan være utrolig godt. Prøv hjemmelaget pasta med fullkorn servert med en rask, enkel og spicy tomat-bønne-saus. Å lage pastaen selv er enklere enn du tror!
Middels
Middels

Verdens beste focaccia

Focaccia er italiensk brytebrød med hvitløk, rødløk, rosmarin og parmesan, et perfekt tilbehør til middagen. Server sammen med grillmat eller nyt alene med god olje eller aioli til.
Middels
Middels
Fint

Brødpinner med pepper

Brødpinner med pepper, eller grissini, passer godt som snacks eller som tilbehør til middag. Bakes med olivenolje og er et fint alternativ til potetgull.
Middels
Middels

Tomatbruschetta

Tomatbruschetta er en god og enkel måte å få spist opp litt gammelt brød. Bruschetta kan en toppe med mange ulike råvarer!
rask
enkelt

Bruschetta med spekeskinke

Bruschetta med spekeskinke, hvitløk og aÏoli toppet med bakte tomater er en frisk og enkel italiensk sommerforrett eller smårett på grillen.
rask
enkelt

Bruschetta med grillet paprika og parmesan

Bruschetta med grillet paprika og parmesan er en perfekt start på grillmåltidet. Stek baguetteskiver på grillen, ha over grillet paprika, parmesan og litt god olivenolje.
Middels
Middels

Miniostesmørbrød med mozzarella og tomat

Miniostesmørbrød med mozzarella og tomat lager du av grillede bagettskiver som er gnidd inn med hvitløk. Server med god olivenolje og grovhakket basilikum over.
rask
Middels

Italiensk loff

Italiensk loff med durumhvete, hvetemel og olivenolje er noe av det beste du lager av hjemmebakst. Godt å ha med seg i piknikkurven eller servere til all slags grillmat.
rask
Middels
Fint