Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 1,5 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 8 blinis
Hvor lang tid tar det? 1,5 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 8 blinis

Blinis med røkelaks, rømme og dill

Blinis med røkelaks, rømme og dill er lekre, små russiske pannekaker med byggmel som ligner på lapper. Server dem gjerne som forrett eller smårett til kvelds.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Skill eggeplommene fra hviten.Rør ut gjæren i romtemperert melk. Visp inn melet slik at du får en glatt røre. Visp inn eggeplommer og salt.
  • La røren svelle under et kjøkkenhåndkle i ca. 1 time.
  • Smelt smøret og avkjøl. Stivpisk eggehvitene. Ha smøret i blinirøren og vend inn eggehvitene.
  • Stek bliniene på middels varme til passe tykke lapper. Snu blinien når den ser porøs ut på oversiden og er pent gyllen på undersiden. Avkjøl på rist.
  • Servering: Legg en spiseskje rømme på blinisene. Hakk røkelaksen i biter og strø over. Avslutt med dill.

 

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer