Brødsalat
En deilig brødsalat med beter og rugbrød. Server til lunsj eller som tilbehør til middagen.
Ingredienser
Brødsalat:
1 stk gulbete
1 stk polkabete
2 stk gulrøtter
10 stk små tomater
1 ss hakket persille
4 skiver grovt rugbrød i små staver
Dressing:
Saften fra ½ sitron
Litt skall fra sitron, revet
1 ts honning
¼ ts pepper
½ ts salt
slik gjør du
Ingredienser
Slik gjør du
- Vask alle grønnsakene.
- Skrell betene og gulerøttene, og skjær i tynne skiver. Ostehøvel kan være fint å bruke slik at skivene blir skikkelig tynne.
- Del tomatene i to. Finhakk litt fersk persille.
- Del rugbrød i små staver.
- Miks sammen dressing i en liten bolle.
- Ha alle grønnsakene og brød i en stor bolle og vend inn dressing.
- Smak til brødsalaten med salt og pepper.
>> Hva med iskrem med rugbrødsmuler til dessert?
Tips: Brødsalat stammer fra Italia og lages tradisjonelt med tomater, men den kan fint lages med omtrent alle grønnsaker.
Oppskriften er utviklet i samarbeid med MatPrat.