Brødstuffing
En saftig brødstuffing med pecannøtter, pistasjenøtter, pinjekjerner og svisker. Perfekt tilbehør til thanksgivingmiddagen, eller høstakkefesten om du vil.
Ingredienser
200 g daggammelt brød i terninger
100 g pinjekjerner
100 g pistasjenøtter
100 g pecannøtter evt. andre nøtter
300 g svisker evt. en blanding av aprikos, dadler og svisker
4 ss smør til steking
1 ts salt
1⁄2 ts kvernet pepper
2 ss finhakket frisk kruspersille
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Forvarm stekeovn til 200 °C.
- Kutt daggammelt brød i skiver og deretter terninger.
- Legg brødterningene utover et bakepapirkledd stekebrett og stek på 200 °C midt i ovnen i rundt ti minutter eller til de er sprø.
- Grovhakk nøtter og frukt. Fres det deretter lett i stekepanne med litt smør, i omtrent fem minutter.
- Bland sammen brød, nøtter og frukt i en stor bolle. Smak til med salt, pepper og grovhakket persille. Vår brødstuffing passer fint både til kalkun og kylling.
Brød som er blitt litt tørt kan å brukes i for eksempel suppe eller til bruschetta.
Oppskriften er utviklet i samarbeid medMatPrat.