Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? Over 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 6 brødtallerkner
Hvor lang tid tar det? Over 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 6 brødtallerkner

Brødtallerkner a la Lofthus

Visste du at vikingene laget pizza? Da som brødtallerken, men prinsippet er det samme: En bunn av brød og fyll oppå. Denne oppskriften er utviklet av bakerne hos Lofthus Samvirkelag.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

Bland vann, mel og gjær til fordeigen i en bolle. Rør blandingen sammen for hånd.

  • Dekk skålen med et lokk eller en tallerken, og la den stå i romtemperatur i 12 timer.

    Deigen er klar når den har hevet og bobler lett.

  • Dag to: Bland meltypene, tilsett salt og vann. Ha melblandingen over i bollen med fordeigen. Bland sammen og tilsett olivenoljen.

  • Dekk bakebollen med en stor tallerken eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. en time.

  • Ha deigen ut på et lett melet bakebord og del den i seks like store emner. Kjevle til tynne bunner på ca. 10 – 12 cm i diameter. Stek bunnene midt i ovnen ved 250 ºC i 10 minutter eller til de er gyllenbrune.

  • Legg på topping, her er noen forslag: 
    Speilegg og spinat
    Kylling, majones, spinat og bacon
    Revet fast hvitost av geit, honning og bladpersille

Finn mer om samme tema:

4 / 5
5 stemmer