-->
Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? Over 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 6 brødtallerkner
Hvor lang tid tar det? Over 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 6 brødtallerkner

Brødtallerkner a la Lofthus

Visste du at vikingene laget pizza? Da som brødtallerken, men prinsippet er det samme: En bunn av brød og fyll oppå. Denne oppskriften er utviklet av bakerne hos Lofthus Samvirkelag.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Bland vann, mel og gjær til fordeigen i en bolle. Rør blandingen sammen for hånd.

  • Dekk skålen med et lokk eller en tallerken, og la den stå i romtemperatur i 12 timer.

    Deigen er klar når den har hevet og bobler lett.

  • Dag to: Bland meltypene, tilsett salt og vann. Ha melblandingen over i bollen med fordeigen. Bland sammen og tilsett olivenoljen.

  • Dekk bakebollen med en stor tallerken eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. en time.

  • Ha deigen ut på et lett melet bakebord og del den i seks like store emner. Kjevle til tynne bunner på ca. 10 – 12 cm i diameter. Stek bunnene midt i ovnen ved 250 ºC i 10 minutter eller til de er gyllenbrune.

  • Legg på topping, her er noen forslag: 
    Speilegg og spinat
    Kylling, majones, spinat og bacon
    Revet fast hvitost av geit, honning og bladpersille

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer