Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 4 timer
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 1 bryllupskake
Hvor lang tid tar det? 4 timer
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 1 bryllupskake

Bryllupskake

Bryllupskake er kaken over alle festkaker! Dette er en etasjekake fylt med vaniljekrem og bær, dekket med marsipan og pyntet med blomster. Voila!
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Pisk eggehviter halvstive, tilsett sukker og pisk helt stivt. Bland inn eggeplommer, og vend forsiktig inn hvetemel og maizena.
  • Fordel røren tynt (ca. 1 cm tykt) utover tre stekeplater med bakepapir. Stek bunnene midt i ovnen på 180 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
  • Kok opp bær, sukker og maizena. Tilsett ferdig bløtlagte gelatinplater. Rør til gelatinen har løst seg helt opp, og sett bærblandingen til avkjøling.
  • Del vaniljestengene i to og skrap ut frøene. Kok opp fløte, vaniljefrø og stenger. Sett til side og la stå en time før du fjerner vaniljestengene.
  • Pisk sammen eggeplommer og sukker. Kok opp vaniljefløten igjen. Hell den først over i eggedosisen under konstant pisking, og hell deretter alt tilbake i kjelen igjen. Varm til 80 °C, til kremen blir litt tykkere, og sil den straks over i en kald bolle. Pisk inn ferdig bløtlagt gelatin og kjøl ned til romtemperatur. Pisk resten av kremfløten til stiv krem og bland det med vaniljebasen.
  • Nå skal kaken monteres. Start med en kakebunn. Smør på et tynt lag med syltede bær og smør et tynt lag vaniljekrem utover kaken. Legg på neste kakebunn, syltede bær og vaniljekrem. Legg på det siste kakebunnen. Resten av kremen smøres oppå og rundt kanten av kaken. Sett kaken kaldt til den blir stiv.
  • Kutt kaken opp i tre firkanter med forskjellig størrelse og kjevle ut marsipan så den blir tre mm tykk og dekker kakene. Sett kakene oppå hverandre. Pynt med stoffbånd og blomster som matcher brudens bukett.
    Tips! Skal du bruke blomster som kakepynt, dypp stilkene i hvit sjokolade for å unngå tørking og lekkasje. Dekk marsipanen med plast eller ha den i en vakuumpose for oppbevaring. Oppbevar den i romtemperatur, slik at den blir enklere å kjevle ut. Bruk gjerne litt maizena under og over marsipanen når du kjevler, men ikke for mye, for da kan den bli for tørr.

 

Finn mer om samme tema:

0 / 5