Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 45 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 6 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 45 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 6 porsjoner

Byggkrem med bærkompott

Byggkrem med bærkompott er en byggrynskrem med dine favorittbær, og et sunt alternativ til riskrem. Byggryn har nøtteaktig smak som passer godt til dessert.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Kok byggryn i vann i 35 minutter. Hell grynene over i en sil eller et dørslag og skyll under kaldt vann. La renne godt av. 
  • Varm stekeovnen til 180 °C. Legg mandlene på en rist midt i ovnen og la stå i 10 minutter. Pass på så de ikke blir brent. Avkjøl mandlene før de grovhakkes. 
  • Kompott: Gi bærene et forsiktig oppkok sammen med sukker. Rør inn potetmelsjevning. La stå til det såvidt er begynt å koke, og trekk kjelen av platen.
  • Pisk fløte sammen med sukker og vaniljesukker til en myk krem. Vend inn byggryn og hakkede mandler. Server byggrynskrem med kompott i porsjonsskåler.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer