Focaccia med byggmel
Focaccia med byggmel er lekkert brød i langpanne med snøfrisk, soltørket tomat og oliven som passer fint til lunsj og som sommermat. Kan fryses i store biter og lunes i ovnen etter tining.
Ingredienser
Focaccia:
4 ½ dl vann
1 pakke tørrgjær
300 g byggmel
450 g hvetemel
2 ts salt
1 beger snøfrisk naturell
Fyll:
1 ½ dl olivenolje
1 ts salt
12 sorte oliven
1 glass soltørkede tomater
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle og elt godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Sett maskinen på lav hastighet dersom du bruker en kjøkkenmaskin. Deigen vil være litt klissete.
- Dekk bakebollen til med plast eller et klede,og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Smør en langpanne med litt av oljen, og hell deigen over i formen. Bruk fingrene til å presse deigen utover så den dekker hele langpannen. Bruk fingrene til å lage groper i deigen.
- Hell forsiktig litt olivenolje over deigen. Strø salt, oliven og soltørkede tomater på toppen.
- Dekk langpannen med plast eller et klede, og la etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
- Stek på midterste rille i ovnen ved 225° i 15–20 min. Avkjøl i pannen på rist.
>> Les også: Grunnoppskrift på focaccia – og mange smakfulle varianter.