Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 1 focaccia
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 1 focaccia

Focaccia med byggmel

Focaccia med byggmel er lekkert brød i langpanne med snøfrisk, soltørket tomat og oliven som passer fint til lunsj og som sommermat. Kan fryses i store biter og lunes i ovnen etter tining.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Ha alle ingrediensene i en bakebolle og elt godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Sett maskinen på lav hastighet dersom du bruker en kjøkkenmaskin. Deigen vil være litt klissete.
  • Dekk bakebollen til med plast eller et klede,og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Smør en langpanne med litt av oljen, og hell deigen over i formen. Bruk fingrene til å presse deigen utover så den dekker hele langpannen. Bruk fingrene til å lage groper i deigen.
  • Hell forsiktig litt olivenolje over deigen. Strø salt, oliven og soltørkede tomater på toppen.
  • Dekk langpannen med plast eller et klede, og la etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
  • Stek på midterste rille i ovnen ved 225° i 15–20 min. Avkjøl i pannen på rist.

>> Les også: Grunnoppskrift på focaccia – og mange smakfulle varianter.

Finn mer om samme tema:

3 / 5
9 stemmer