Cones med reker
Cones med reker er deilige kremmerhus bakt av loff med sesamfrø fylt med pillede reker. Fyll gjerne med grillet fisk, roastbiff eller grillet paprika.
Ingredienser
Cones:
1 kg hvetemel
1 ss salt
1 ss sukker
50 g smør
1 stk stort egg
1 pakke gjær
7 dl melk
Egg til pensling
Valmue- eller sesamfrø til pynt
Fyll:
3 kg reker
1 salathode
1 ss aioli per cone
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland alle ingrediensene i bakebollen og elt godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etterhvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
- Dekk bakebollen med plast eller klede og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Del deigen i 16 like store emner. Rull ut deigpølser på melet bakebord og tvinn deigen rundt aluminiumsfolierte cones. Legg conesene med skjøten ned på et stekebrett dekket med bakepapir. Pensle med egg.
- Stek midt i ovnen på 225 °C i 10 – 15 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.
- Pill reker og riv opp salat. Fyll conesene med reker, salat og aioli.
Tips! Du kan fylle conesen med nesten hva du vil. Kombiner de smakene du liker best og prøv deg frem.