Delikake
Delikake er en saftig formkake stekt i randform med kesam. Den har deilig smak av gulrot og ananas, og glasuren er himmelsk med kremost, vanilje og melis.
Ingredienser
Kakedeig:
450 g hvetemel
3 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
225 g sukker
300 g raspet gulrot
6 egg
330 g kesam original
3 ¾ dl nøytral olje
1 liten boks hermetisk ananas i biter
Glasur:
1 pakke melis
250 g kremost naturell
2 ts vaniljesukker
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Sikt hvetemel, vaniljesukker og bakepulver sammen i en skål. Bland inn sukker og raspet gulrot. Bland sammen egg, kesam og olje, tilsett i melblanding og rør godt sammen. Sil av laken på ananasen og hakk dem i små biter. Vend ananasen inn i røren.
- Hell røren over i en ekstra høy og smurt randform.
- Stek ved 180 °C i 50 – 60 min. Avkjøl på rist.
- Del den avkjølte kaken i tre. Smør et lag glasur mellom hvert av lagene, og til slutt rundt hele kaken.