Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1,5 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 24 knekkebrød
Hvor lang tid tar det? 1,5 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 24 knekkebrød

Ekstra grove knekkebrød

Ekstra grove knekkebrød er raske, sunne og veldig gode til frokost, lunsj og i matpakken. De lages med grov hvete, havregryn, solsikkekjerner, linfrø og sesamfrø.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Rør sammen mel, havregryn, solsikkekjerner, linfrø, sesamfrø, salt og vann i en bolle og la røren stå i 15 minutter.
  • Smør utover to brett med bakepapir. Vil du ha litt tynnere knekkebrød, bruker du tre brett. Deigen er løs og klissete!
  • Stek knekkebrødene i varmluftsovn på 160 °C i 25 minutter.
  • Ta brettene ut og skjær knekkebrødene i biter. Sett brettene inn i ovnen igjen og senk temperaturen til 150 °C. Stek videre i 45–50 minutter, eller til knekkebrødene har fått en fin gyllen farge. Avkjøl på rist.
    Ved bruk av vanlig stekeovn stekes ett brett av gangen ved 180 °C, og så settes temperaturen ned til 170 °C .

>> Sjekk også ut vår oppskrift på knekkebrød med rug og kli – eller se samlesiden med alle våre oppskrifter på knekkebrød.

Finn mer om samme tema:

2.9 / 5
93 stemmer